USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

K: Voiko valmistaja ja suunnittelija olla sama?

V: Ei. Kilpailun yhtenä tavoitteena on lisätä huonekaluvalmistajien ja muotoilijoiden/suunnittelijoiden yhteistyötä. Jos valmistaja ja suunnittelija ovat samat, tavoitetta ei saavuteta.

K: Voiko aikaisemmin suunniteltu ja julkaisematon mallisto olla mukana kilpailussa?

V: Voi. Jos mallisto vastaa valmistajan antamaan toimeksiantoa ja mallisto on julkaisematon.

K: Millä perusteella jyry arvottaa ja arvioi kilpailuehdotukset ja toimeksiannot?

V: Kilpailun palkintolautakunta suosittelee kilpailuehdotuksia mukanaoleville yrityksille, jotka tekevät lopullisen valinnan valmistukseen lähtevästä kilpailuehdotuksesta. Palkintolautakunta määrittelee itse suositeltavien kilpailuehdotuksien määrän.

Tutustu kilpailun sääntöihin täällä www.puuteollisuusyrittajat.fi/kilpailusaannot

K: Syntyykö kilpailun toisessa vaiheessa valmistussopimus / side yrityksen ja suunnittelijan välille?

V: Suunnittelun kakkosvaiheessa kaikilla toimeksiantajilla on yksi kilpailutyö, josta tehdään prototyyppi. Tässä vaiheessa toimeksiantajan ja suunnittelijan välille on syytä tehdä valmistussopimus. Näiden prototyyppien joukosta jury arvioi kilpailusääntöjen mukaisten kriteerien pohjalta parhaat kilpailutyöt. Palkintoraha menee suunnittelijalle, ei toimeksiantajalle. Toimeksiantaja voi tämän jälkeen neuvotella mallin käyttöoikeudesta erillisen sopimuksen.

K: Mitä tarkoittaa käytännössä, että yrityksillä on oikeus neuvotella ensimmäisenä myös muiden kilpailussa palkittujen suunnittelutöiden valmistuttamisesta?

V: Kun yritys on valinnut itselleen sopivan kilpailuehdotuksen ja lähtee tekemään prototyyppiä siitä, on tällä ensisijainen oikeus neuvotella tämän suunnittelutyön valmistuttamisesta. Jos tämä yritys ei kuitenkaan halua lähteä valmistamaan tuotetta, on muilla kilpailussa mukana olevilla yrityksillä oikeus neuvotella suunnittelijan kanssa valmistuksesta.

KILPAILUN SÄÄNNÖTPALAA ETUSIVULLE